JO 2018, PyeongChang: Mesajul puternic al ceremoniei de deschidere a Olimpiadei

JO 2018: Un puternic mesaj de pace, transmis cu ocazia ceremoniei de deschidere a Olimpiadei de la PyeongChang.

Un puternic mesaj de pace a fost transmis vineri, cu ocazia ceremoniei de deschidere a JO de iarnă de la PyeongChang, având simbolul unui porumbel alb gigant şi pe fondul sonor al melodiei Imagine al lui John Lennon, scrie AFP.

Organizatorii au făcut o promisiune: Jocurile Olimpice vor fi jocuri ale păcii, într-o ţară care, tehnic, se află în stare de război cu vecinul său nordic, armistiţiul din 1953 nefiind în fapt un tratat de pace. Un semn al apropierii, cel puţin pentru perioada olimpică, a fost acela în care Kim Yo Jong, sora dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, a dat mâna cu preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in.

Un gest simbolic, istoric şi puternic, complet inimaginabil acum câteva săptămâni. De asemenea, două jucătoare de hochei pe gheaţă din echipa unită a Coreei, ţinându-se de mână, au participat la aprinderea flăcării olimpice pe soclul arenei olimpice. Jong Su Hyon (Coreea de Nord) şi Park Jong-ah (Coreea de Sud) au predat împreună torţa campioanei olimpice din 2010 la patinaj artistic, Kim Yu-na, care a aprins flacăra olimpică care va arde pe perioada evenimentului sportiv.

[citeste si]

Nu în ultimul rând, defilarea sportivilor din Coreea de Nord şi Coreea de Sud într-o delegaţie comună a fost primită cu îndelungi ovaţii de cei 35.000 de spectatori prezenţi în tribune. Un mic incident a fost acela în care două sosii - una a preşedintelui Donald Trump, cealaltă a preşedintelui nord-coreean, Kim Jong Un - au apărut în tribună, înainte de a fi însoţite paşnic în afara stadionului la scurt timp după debutul ceremoniilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel