JO 2018: Medaliaţii ruşi, premiu INCREDIBIL de la Putin

foto: kremlin.ru
foto: kremlin.ru

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a decorat miercuri pe sportivii ruşi medaliaţi la Jocurile Olimpice de iarnă 2018, în cursul unei ceremonii oficiale care a avut loc la Kremlin, informează agenţia EFE.

Putin a premiat, cu această ocazie, 46 de sportivi, printre care s-au aflat patinatoarea Alina Zaghitova şi componenţii echipei masculine de hochei pe gheaţă, care au cucerit aurul la PyeongChang. Ulterior, medaliaţii au primit câte un automobil de lux, cheile fiindu-le înmânate de către premierul rus Dmitri Medvedev.

Conform agenţiei TASS, medaliaţii cu aur au fost recompensaţi cu câte un vehicul BMW M6, câştigătorii medaliilor de argint au primit câte un BMW X5, în timp ce medaliaţii cu bronz au intrat în posesia unui automobil BMW X4.

Vladimir Putin a lăudat, în cadrul ceremoniei de la Kremlin, caracterul de luptător arătat de sportivii ruşi la Olimpiada din Coreea de Sud, unde au concurat sub drapel neutru, în urma suspendării impuse Rusiei de către CIO, promiţând totodată că va continua să-i susţină din punct de vedere juridic pe sportivii sancţionaţi. De asemenea, preşedintele rus a pledat pentru întărirea independenţei organizaţiilor sportive, inclusiv a Comitetului Internaţional Olimpic, faţă de presiunile politice.

În privinţa veştii că CIO a ridicat suspendarea impusă Comitetului olimpic rus, Putin a subliniat că trebuie să se 'întoarcă pagina' şi 'să se tragă concluziile corespunzătoare'. În două dintre cele patru cazuri de dopaj înregistrate la JO de la PyeongChang au fost implicaţi sportivi ruşi, acest lucru oferindu-le 'muniţie' celor care consideră că acuzaţiile aduse Rusiei sunt mai mult decât justificate, subliniază EFE.

[citeste si]

Primul rus depistat pozitiv la PyeongChang a fost Aleksandr Kruşelniţki, căruia i-a fost retrasă medalia de bronz cucerită la curling dublu mixt alături de soţia sa, urmat apoi de Nadejda Sergheeva, clasată pe locul 12 la bob 2 persoane. În ciuda absenţei unora dintre sportivii săi de top, ca urmare a sancţiunilor CIO, Rusia a cucerit 17 medalii (2 de aur, 6 de argint şi 9 de bronz) la JO 2018, cu două mai multe faţă de ediţia 2010 de la Vancouver (Canada).

La Soci, în 2014, înainte de a fi descalificată pentru dopaj instituţionalizat, Rusia a cucerit 33 de medalii, 13 dintre ele de aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel