JO 2018. Marius Ungureanu, portdrapelul României: „nu este o presiune atât de mare"

Dan Carp / 31 ian 2018 / 18:15
foto: COSR
Descriere foto: foto: COSR

Biatlonistul Marius Petru Ungureanu a declarat, miercuri, că nu se aştepta să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, precizând că a fost o surpriză foarte plăcută când a aflat.

„Sunt emoţii în plus, nu m-am aşteptat deloc că voi fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice. A fost o surpriză foarte mare şi foarte plăcută. Dar emoţiile sper să fie constructive şi să mă ajute la Jocurile Olimpice. Sperăm ca România să obţină o medalie chiar şi la această ediţie. Fiecare sportiv îşi doreşte o medalie", a spus el.

Ungureanu îşi propune la PyeongChang să încheie cursa cât mai aproape de sportivii de top. „Nu am un obiectiv foarte mare în Coreea pentru că acolo vor fi sportivii de top. Dar sper să fiu cât mai aproape de ei. Nu este o presiune atât de mare pentru că nu avem niciun titlu de apărat. Presiunea ar trebui să o simtă sportivii care sunt în fruntea clasamentelor. Biatlonul este un sport destul de costisitor, dar federaţia ne-a oferit tot ce am avut nevoie, mă refer la echipamentele de cursă, cât şi la cele de prezentare", a menţionat Ungureanu.

 

28 de sportivi în delegația RomânieiEchipa Olimpică a României care va participa la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, programate în perioada 9-25 februarie, a fost prezentată oficial de COSR în cadrul unei ceremonii care a avut loc, miercuri, la Sala Polivalentă din cadrul Complexului Sportiv Sydney 2000 din Izvorani.

Delegaţia României pentru PyeongChang 2018 numără 28 de sportivi, dintre care o rezervă, şi 27 de tehnicieni şi oficiali. România va fi reprezentată la 6 sporturi, bob, schi (alpin, fond şi sărituri), patinaj (viteză), biatlon, sanie şi skeleton.

 

[citeste si]