Jim Bridenstine, NOUL director al NASA. A fost confirmat de Senatul SUA

 Jim Bridenstine a fost confirmat, joi, de Senatul Statelor Unite ale Americii în postul de director al Agenţiei Spaţiale Americane (NASA), la mai bine de şapte luni după ce a fost nominalizat de preşedintele Donald Trump, informează Xinhua. 

"Este o onoare să fiu confirmat de Senatul Statelor Unite ale Americii în funcţia de administrator al NASA", a declarat Bridenstine care, spre deosebire de predecesorii săi, nu este un om de ştiinţă. 

"Aştept cu nerăbdare să colaborez cu remarcabila echipă a NASA pentru a îndeplini viziunea preşedintelui ca America să deţină rolul de lider în spaţiu", a adăugat el. 

Bridenstine, care a fost pilot în Marina Americană şi a ocupat funcţia de director executiv la Tulsa Air and Space Museum & Planetarium, a fost ales în congresul SUA în 2012 pentru a reprezenta primul district congresional al statului Oklahoma. 

În prezent, el este membru al Comitetului camerei pentru servicii militare şi al Comitetului pentru ştiinţă, spaţiu şi tehnologie. 

Bridenstine în pole-position din 2016

Bridenstine, susţinător al actualului preşedinte al SUA, a fost considerat favorit pentru funcţia de administrator al NASA la scurt timp după ce Donald Trump a câştigat alegerile, în noiembrie 2016, precizează sursa citată. 

"Sunt foarte încântat să-i urez bun venit lui Jim Bridenstine la NASA", a declarat actualul administrator al agenţiei, Robert Lightfoot. "El se alătură importantei noastre agenţii într-un moment în care suntem pe cale să realizăm etape istorice în toate domeniile din activitatea noastră", a mai spus el adăugând că aşteaptă "cu nerăbdare" ca Bridenstine să continue munca NASA "pentru a ne ajuta să facem următorii paşi uriaşi în numele umanităţii". 

Bridenstine a susţinut un proiect de lege intitulat "Actul de renaştere a programul spaţial american" în care a propus obiective ambiţioase pentru dezvoltarea programului spaţial al ţării. 

Numirea s-a a făcut, însă, obiectul a numeroase controverse în ultimele luni după ce în trecut a negat existenţa schimbărilor climatice cauzate de activităţile umane, un domeniu studiat de oamenii de ştiinţă de la NASA, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel