Mutare Ambasadă Israel. Avocat: Nu intră în atribuțiile președintelui

Scandalul creat în jurul mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a fost tranșată de avocatul Alis Drăghici care susține că decizia nu aparține președintelui țării.

 Avocata Alice Drăghici a delcarat, în această seară, că decizia nu aparține nici președintelui și nici Parlamentului. "Nu face parte din  atribuțiile Președintelui României decizia cu privire la mutarea administrativă a unui sediu de Ambasadă dintr-un oraș în alt oraș pe teritoriul aceluiași stat. Am studiat Constituția începând cu articolul 91 și care nu are nicio legătură cu sediul adminstrativ al unei misiuni diplomatice, continuând cu atribuțiile MAE, continuând cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, nu există nicio reglementare care să atribuie președintelui unui stat(...) cu privire la această decizie administrativă. Este exclusiv decizia Ministerului de Externe care angajează Guvernul României în legătură cu mutarea administrativă a sediului", a declarat Alice Drăghici.

Opoziței verbală, "pur teoretică"

"Președintele poate exprima o opoziție verbală, pur teoretică cu privire la această decizie care nu este nicio o înființare de misiune, nici o retragere a persoanlului diplomatic, nici închidere de misiune diplomatică.acestea sunt lucruri complet diferite care sunt reglementate de constituție. Decizia este a ministrului de Externe și nici măcar a Parlamentului pentru că nu este vorba de nicio legiferare" a mai susținut avocata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel