Jean-Claude Juncker va fi operat pentru un anevrism

Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, în vârstă de 64 de ani, va fi operat pe 11 noiembrie pentru un anevrism, informează joi AFP.

"Preşedintele Juncker va fi supus unei intervenţii chirurgicale pe 11 noiembrie pentru tratarea unui anevrism", a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Mina Andreeva, care a confirmat astfel informaţii primite anterior de AFP de la apropiaţi ai şefului executivului european, conform Agerpres.

Cine va fi interimar 

Conform anturajului preşedintelui CE, este vorba despre un anevrism de aortă descoperit în zona abdomenului. În luna august, Jean-Claude Juncker a mai fost supus unei intervenţii chirurgicale de colecistectomie (extirpare a vezicii biliare). Pe durata spitalizării sale, interimatul la conducerea executivului comunitar va fi asigurat de prim-vicepreşedintele Frans Timmermans, a mai spus purtătoarea de cuvânt, asigurând că preşedintele Juncker va reveni pentru transferul atribuţiilor către noua Comisie condusă de Ursula von der Leyen.

Dificultăţile întâlnite de aceasta din urmă în formarea echipei sale după ce comisii ale Parlamentului European au respins trei propuneri de comisari (din partea României, Ungariei şi Franţei) au întârziat învestirea noii Comisii Europene, care era programată pentru 1 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel