Japonia interzice pilotarea în stare de ebrietate a dronelor

Deputaţii japonezi au votat joi o lege ce interzice şi pedepseşte pilotarea în stare de ebrietate a dronelor, o măsură în plus pentru a evita accidentale cauzate de aceste aparate de zbor foarte populare în Japonia, informează joi AFP.

Textul, care trebuie să mai fie aprobat de senatori, prevede o amendă maximă de 300.000 de yeni (2.400 de euro) şi o pedeapsă ce poate ajunge la un an de închisoare cu executare. Vor fi sancţionaţi şi cei care, fără să fi consumat alcool, vor efectua manevre periculoase precum plonjeuri rapide cu dronele lor (până la 500.000 de yeni amendă).

Aceste măsuri se vor aplica aparatelor care cântăresc peste 200 de grame. 'Credem că pilotarea în stare de ebrietate a unei drone este la fel de gravă ca şi condusul sub influenţa alcoolului', a precizat pentru AFP un funcţionar din cadrul Ministerului Transporturilor din Japonia.

Japonia a adoptat progresiv în ultimii ani reglementări stricte în ceea ce priveşte dronele, interzicând totalmente utilizarea lor deasupra siturilor sensibile (clădiri oficiale, aeroporturi, centrale nucleare, situri ale Jocurilor Olimpice din Tokyo 2020 etc.), precum şi deasupra mulţimilor. De asemenea, este nevoie de o autorizaţie specială pentru fiecare zbor în majoritatea zonelor urbane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel