Japonia, cu 'brațele deschise' pentru Marea Britanie, post-Brexit

Shinzo Abe a afirmat că Japonia este dispusă să accepte Marea Britanie în Acordul de parteneriat transpacific.

Japonia ar primi Marea Britanie post-Brexit cu braţele deschise în Acordul de parteneriat transpacific (TPP), a declarat luni premierul Shinzo Abe, citat de Financial Times. Abe a afirmat că Marea Britanie va rămâne 'dotată cu putere globală după ce va părăsi Uniunea Europeană în martie 2019, în pofida pierderii statutului său de poartă comercială către Europa.

'Sper că ambele părţi (Marea Britanie şi UE n.red) vor da dovadă de înţelepciune şi măcar vor evita un aşa-numit Brexit dezordonat', a declarat el pentru publicaţia citată, adăugând că o perioadă de tranziţie după luna martie este esenţială pentru companiile japoneze. 'Sper cu adevărat că impactul negativ al Brexitului asupra economiei globale, inclusiv asupra întreprinderilor japoneze, va fi redus la minimum', a spus Abe.

Încurajare pentru deputaţii pro-Brexit

Ministrul britanic al Comerţului, Liam Fox, a declarat în timpul unei vizite în Japonia, în luna iulie, că Marea Britanie ar putea fi interesată să adere la Acordul de parteneriat transpacific, pe care Japonia şi alte 10 naţiuni l-au semnat în martie după ce preşedintele Donald Trump a retras Statele Unite de la negocieri.

Remarcile premierului nipon i-ar putea încuraja pe deputaţii pro-Brexit din Partidul Conservator al premierului britanic Teresa May, care îi cer să adopte o linie mai dură în negocierile cu liderii UE şi să acorde prioritate comerţului post-Brexit cu Japonia China, India, Statele Unite şi cu alte economii importante din afara UE.

Vezi și: Stop Brexit: Defilare cu câini centrul Londrei


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel