Japonia: Avion american, în pericol de prăbușire

Un avion de vânătoare american a fost nevoit, marţi, să arunce două rezervoare cu combustibil într-un lac din nordul Japoniei după ce unul dintre motoarele sale a luat foc, transmit agenţiile de presă Kyodo şi dpa. 

Ministrul japonez al apărării Itsunori Onodera a declarat că deocamdată nu există informaţii privind eventuale persoane rănite sau pagube materiale în urma acestui incident. 

Oficialul nipon a menţionat că la scurt timp după ce un avion militar american F-16 a decolat de la baza aeriană Misawa, aflată la circa 600 de kilometri nord de Tokyo, unul dintre motoarele aparatului de zbor a luat foc. Pilotul a decis să arunce două rezervoare cu combustibil în lacul Ogawara, din prefectura Aomori, înainte de a reveni la baza Misawa. 

Onodera a adăugat că o anchetă va stabili toate circumstanţele acestui incident. 

Incidente similare 

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de incidente în care au fost implicate aparate de zbor militare japoneze şi americane. La începutul acestei luni, doi soldaţi japonezi au murit după ce un elicopter militar s-a izbit de o casă în sud-vestul Japoniei, după impact izbucnind un incendiu. O fată de 11 ani aflată în imobil a suferit răni uşoare în timp ce părăsea locuinţa. 

În luna decembrie, geamul unui elicopter militar american a căzut pe o şcoală primară din insula japoneză Okinawa, unde sunt staţionaţi numeroşi militari americani. Nicio persoană nu a fost rănită în acest incident, care însă a provocat proteste vehemente în rândul localnicilor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel