Jandarmii din Harghita au fost chemaţi de trei ori, în ultimele zile, pentru alungarea unor urşi de la Băile Tuşnad

Jandarmii harghiteni au fost alertaţi de trei ori, în ultimele zile, pentru alungarea unor urşi a căror prezenţă a fost semnalată în staţiunea Băile Tuşnad, locuitorii din zonă fiind alertaţi prin mesaje Ro-Alert.

Prezenţa animalelor în mai multe zone din oraş a fost anunţată prin numărul de urgenţă 112, la faţa locului fiind trimise imediat echipaje de jandarmi şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, iar locuitorii au fost avertizaţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă prin mesaje Ro-Alert. Echipajele de jandarmi ajunse la locurile indicate au constatat, în toate cazurile, că urşii nu mai sunt în preajmă, dar au rămas în zonă pentru a se asigura că animalele nu se mai întorc.

Ultima situaţie a fost semnalată în noaptea de marţi spre miercuri, când un urs a fost văzut în zona Gării, dar la sosirea jandarmilor acesta plecase în pădure. Prezenţa urşilor au fost semnalată, în ultimele luni, în mai multe localităţi din Harghita, unde au pătruns în gospodării şi au omorât animale din grajdurile localnicilor, în unele situaţii fiind obţinută autorizaţie de la Ministerul Mediului pentru împuşcarea acestora. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel