James Maddison, convocat la naţionala Angliei în ciuda escapadei sale într-un cazinou

Selecţionerul echipei de fotbal a Angliei, Gareth Southgate, l-a convocat pe James Maddison pentru meciurile cu Muntenegru şi Kosovo din preliminariile EURO 2020, în ciuda controversei legate de escapada mijlocaşului lui Leicester City într-un cazinou, în ziua în care naţionala sa a pierdut partida cu Cehia, luna trecută, scrie Reuters.

Maddison, care n-a apucat să debuteze la naţională, este în formă în acest sezon la Leicester. În octombrie mijlocaşul a părăsit, din cauza unei afecţiuni medicale, lotul Angliei, reunit pentru meciurile cu Cehia şi Bulgaria din preliminariile EURO 2020. În ziua în care Anglia a fost învinsă de Cehia la Praga (1-2), el a fost văzut într-un cazinou.

Southgate a declarat că nu s-a pus problema ca Maddison să fi cerut să părăsească lotul, însă a adăugat că a fost neînţelept ca jucătorul să viziteze cazinoul.

"Noi l-am trimis acasă - era bolnav. Nu era normal să călătorească alături de restul grupului", a spus selecţionerul.

"Aşa că orice sugestie că el a ales să plece acasă fiindcă voia să iasă în oraş este nedreaptă. Nu a luat o decizie nemaipomenită (să meargă la cazinou - n. r.). Ca jucător al naţionalei Angliei ai un profil diferit. Toată lumea are telefon cu cameră foto şi ştie că poate să facă bani dacă vinde fotografii. Îl susţinem fiindcă noi l-am ales. Trebuie să lupte pentru un loc ca toată lumea", a adăugat tehnicianul.

În altă ordine de idei, John Stones, fundaşul lui Manchester City, a revenit la naţională în locul lui Michael Keane (Everton), care a jucat slab la Praga. Southgate nu l-a convocat pe Kyle Walker, fundaşul dreapta al lui Manchester City, pentru acest post selecţionerul bazându-se pe Trent Alexander-Arnold (Liverpool) şi Kieran Trippier (Atletico Madrid).

Mijlocaşii Jesse Lingard (Manchester United) şi Dele Alli (Tottenham Hotspur) nu au mai fost convocaţi, din cauza accidentărilor sau a formei slabe. În schimb, la lot revine Alex Oxlade-Chamberlain, mijlocaşul lui Liverpool, refăcut după o gravă accidentare.

Pe 14 noiembrie, Anglia va întâlni Muntenegru pe Wembley, la meciul cu numărul 1000 din istoria sa, iar trei zile mai târziu va juca în Kosovo. Echipa lui Southgate are nevoie de un punct în aceste meciuri pentru a-şi asigura prezenţa la turneul final.

Iată lotul Angliei pentru aceste partide:
portari: Tom Heaton (Aston Villa), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley)
fundaşi: Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez (ambii Liverpool), Ben Chilwell (Leicester City), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Danny Rose (Tottenham Hotspur), John Stones (Manchester City), Fikayo Tomori (Chelsea), Kieran Trippier (Atletico Madrid/Spania)
mijlocaşi: Ross Barkley, Mason Mount (ambii Chelsea), Fabian Delph (Everton), Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain (ambii Liverpool), James Maddison (Leicester), Declan Rice (West Ham United), Harry Winks (Tottenham Hotspur)
atacanţi: Tammy Abraham, Callum Hudson-Odoi (ambii Chelsea), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Jadon Sancho (Borussia Dortmund/Germania), Raheem Sterling (Manchester City), Callum Wilson (Bournemouth)
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel