James Hylton, pilot de curse auto, a murit

Doliu
Doliu

Fostul pilot NASCAR și-a pierdut viața împreună cu fiul său într-un accident rutier petrecut sâmbătă dimineața în SUA pe o autostradă dintre statele Alabama și Carolina de Sud.

În vârstă de 83 de ani, fostul automobilist sportiv James Hylton și fiul său James Harvey Hylton Jr. au murit pe loc după ce automobilul în care călătoreau a ieșit de pe drum și a lovit un terasament, sâmbătă în jurul orei locale 06:10 (ora României 14:10).

Campion pe circuit, victimă pe șosea

Cei doi se întorceau spre reședința familiei din Inman (Carolina de Sud) după un concurs automobilistic desfășurat la Talladega (Alabama) la care echipa Hylton Motorsports a aliniat la start o mașină de curse.

Seniorul Hylton s-a remarcat ca pilot în campionatul american NASCAR, în care a debutat în 1964, disputând nu mai puțin de 602 curse, devenind de trei ori vicecampion (1966, 1967, 1971).

Carieră de 50 de ani în competiții

Ultima victorie din carieră data din 1972 când a câștigat chiar la Talladega, însă cel mai recent start într-o cursă NASCAR a fost în 2011, la vârsta de 76 de ani (un record încă în vigoare), când a concurat pe circuitul Pocono în divizia de camionete (NASCAR Truck Series).

A continuat să piloteze în campionatul similar ARCA până în 2013, când s-a dedicat exclusiv activității de manager de echipă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel