Izolație ecologică pentru blocuri inventată de români-FOTO

Doi arhitecți din Cluj au o propunere inedită pentru izolația blocurilor. Acești vor să transforme blocurile gri din oraș în grădini verticale, și propun un sistem de termoizolație inedit, cu lână de oaie sau cânepă.

Pentru noul sistem, oamenii nu ar trebui să scoată foarte mulți bani din buzunar, iar clădirile verzi ar spori calitatea vieții în cartierele din Cluj-Napoca. Arhitectul Horațiu Răcășan a prezentat proiectul consilierilor locali și dorește ca acesta să fie inclus în strategia municipiului.

De ce lână de oaie

Lâna de oaie și cânepa au o sumedenie de avantaje, dintre care amintim: sunt materiale organice ieftine, de proveniență locală, cu o capacitate de izolare termică superioară polistirenului. În plus, lâna de oaie este folosită cu succes de mulți ani în Germania.

După blocurile gri, grădini verzi

Pentru un aspect verde, dar și pentru îmbunătățirea calității vieții, fațadele și acoperișurile blocurilor ar trebui umplute de vegetație. Astfel, va fi creat un climat foarte plăcut.

Care sunt avantajele

Sistemul de execuție propus, coroborat cu procesul de termoizolație a blocurilor, ar înjumătăți timpul de execuție, la fel și finanțările necesare și costurile de execuție. În plus, prin folosirea fațadelor vegetale se poate interveni asupra raportului dintre dioxidul de carbon și oxigenul din aerul urban, scrie Prin implementarea unui astfel de proiect, s-ar încuraja și dezvolta agricultura urbană. Arhitecții clujeni și-au imaginat blocurile gri din oraș acoperite cu fel de fel legume, pe acoperis. Astfel, s-ar încuraja și agricultura urbană.

Primarul Emil Boc a fost deschis propunerii, și a spus că va încuraja demararea unui proiect-pilot în Cluj-Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel