Iulius Filip, zi de naștere. Oana Zamfir: Mizeria umană se manifestă până în ultima clipă

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Oana Zamfir a transmis un mesaj puternic, cu ocazia zilei de naștere a disidentului Iulius Filip, care a împlinit, astăzi, 72 de ani.

"Probabil, unii ca domnul Lazăr, inclusiv, nu au luat în calcul că va veni '89 şi iată că a venit. Cu siguranţă, problema este ce s-a întâmplat după ce a venit '89, problema este că un astfel de personaj nu a avut nicio oprelişte interioară, nici conştiinţa care să-l impedice să ajungă procurorul general al României. Dar asta este despre sine. Problema este că noi, ca societate, puşi în faţa unei asemenea opţiuni, nu am fost uniţi, nu a fost limpede alegerea. Oricât de mult ne-am fi trezit din mitul elitelor de după '89, este totuşi trist ce s-a întâmplat din perpectiva GDS-ului. Mai ales când acolo este un Radu Filipescu. Nu există, din punctul meu de vedere, jumătăţi de măsură. Cred că opţiunea era clară. Torţionarul era, în momentul acesta, în România, procurorul-şef al Republicii. Ce ar fi fost de ales aici? Atunci când ţi s-a adus pagina, chipul, povestea, adevărul, atunci când ai avut coloana vertebrală să te uiţi la ea şi să spui aici e reperul, aici e dreptatea, aici e adevărul, aici e curajul, aici sunt valorile... Acolo este mizeria umană, care se manifestă până în ultima clipă, când, ce face? Dă premiul cui? Celui pe care l-a schingiuit? Nicio urmă de căință. Ai credinţa, ai opusul ei. Ai valoarea, ai opusul ei", a spus Oana Zamfir în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

Vezi și: Gâdea, mesaj emoționant pentru Iulius Filip: Călăul dumneavoastră este procuror general

"Asta arată boala noastră"

"De ce, în societatea noastră, opţiunea nu a fost clară? De ce lucrurile nu s-au delimitat rapid? De ce nu preşedinte, de ce nu toţi ceilalţi? Asta arată boala noastră. Noi nu avem repere. Să dea Dumnezeu ca Iulius Filip să iasă din acest chin şi să se bucure. Ăsta ar fi darul suprem. Să se bucure de dreptatea pe care sunt sigură că şi-ar dori-o de la patria pentru care s-a sacrificat. Să vadă că dreptatea există şi că binele învinge, că sacrificiul celor ca el contează. În momentul ăsta, eu mă tem că nu pentru toată lumea contează. Şi nu contează pentru noi, ca ţară, să adoptăm acest lucru care să ne facă bine, ca pe un medicament. Iată, avem leacul pentru multe din bolile noastre de acum, ale societăţii. Acesta este un leac!", a mai spus Oana Zamfir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel