Iuliana Tudor, prăjitură pentru Sărbători. Rețeta moștenită de la bunica sa

Iuliana Tudor, vedeta TVR, petrece întotdeauna sărbătorile acasă, iar de această dată ne dezvăluie rețeta prăjiturii care se găsește întotdeauna pe masa familiei sale de Sărbători. A moștenit-o de la bunica și este preparată de mama sa, de Sărbători. 

Ingrediente: ½ cană de zahăr care se pune la ars pe foc mic într-o cratiță până se face maro la culoare. Se stinge apoi cu o cană de apă și se lasă la rece. Separat, se freacă un ou cu ½ cană zahăr peste care se adaugă ½ cană de ulei, cu mișcări ușoare, să nu se taie, 1 lingură bicarbonat stins și ½ linguriță amoniac. Făină - cât cuprinde - de aici ar trebui să iasă 4 foi de prăjitură care se coc pe fundul tăvii, până se rumenesc pe margine.

Pentru cremă aveți nevoie de: un pachet de unt care se freacă (după ce se scurge apa din el), cu 100 g zahăr pudră și se lasă de o parte. Apoi, jumătate de l de lapte cu 3 lg făină se amestică într-o cratiță la foc mic până capătă consistența unei ciulama. Când s-a răcit se amestecă cu crema de unt.

Când aveți totul gata și rece, se pregătește prăjitura: se pune o foaie de prăjitură, un strat de cremă, un strat de gem de prune și presărăm nucă, apoi iar un strat de prăjitură, unul de cremă și apoi gem și tot așa. Prăjitura se pune al presat până a doua zi, să se întrepătrundă toate componentele. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel