Iulian Bulai, un nou mesaj despre Crăciun și Iisus: De aceea mi-am permis...

Iulian Bulai
Iulian Bulai

După ce Iulian Bulai (USR) a ”proferat” afirmații, care pot fi considerate jignitoare de către milioane de români, chiar în preajma Crăciunului, acesta a revenit cu un nou mesaj.

Iată ce a scris vineri, pe Facebook, liderul USR Iulian Bulai.

'Călătoresc de dimineață deci nu am putut urmări dezbaterea un urma reflecțiilor mele cu privire la Crăciun. Sunt creștin catolic practicant. Soția este luterană. Copiii sunt botezați în Biserica Romano Catolică. Am fost la Litughie și în Ajun și de Crăciun. Trăiesc foarte dinamic și activ credința mea. Asta mă provoacă de fiecare dată la o contextualizare a textelor pe care le aud și le citesc.

'Familia sfântă și atipică din Nazaret'

'Implicarea mea în politică este determinată în mare parte de credința mea. Care mă îndeamnă să las o lume mai bună decât cea pe care am găsit-o. Familia sfântă și atipică din Nazaret este un model de familie care reușește să treacă peste multe greutăți, depășind tiparele clasice. Atât acum 2000 de ani cât și acum. Este un mister: un copil-Dumnezeu apărut din senin în pântecele unei tinere fecioare, cu doi tați asumați, dar niciun tată biologic: unul divin și unul pământesc, reușește să creeze necontenit dezbatere și implicare. Misterul acestui bebeluș constituie parte a bazei civilizației noastre.

'De aceea mi-am permis...'

De aceea mi-am permis să îmi însușesc acest mesaj în mod personal. De fapt cred că despre asta este și credința și teologia: a găsi mereu noi sensuri ale unor cuvinte milenare. Și a transforma cuvintele și credința în fapte. În opinia mea, Crăciunul oferă o oportunitate uriașă despre a vorbi despre probleme noastre, dar și despre soluții la aceste probleme. De exemplu am putea vorbi despre cât de disfuncționale sunt comunitățile noastre. Nu a fost în intenția mea să tulbur acest timp sfânt, ci să pun în context și perspectivă povestea nașterii lui Isus. Cu cuvinte sincere și asumare. Dacă am supărat pe cineva, în mod evident îmi cer iertare.'

'Cine sunt eu să judec pe alții?'

În avion băiatul mi-a cerut să mai citim încă o dată povestea nașterii lui Isus. Am scos cartea care ne însoțeste mereu în aceste zile. Am citit-o cu drag, ca de fiecare dată. Crăciun fericit tuturor! Dacă se poate și cu credință vie asumată care să se transforme în fapte, ar fi excelent. Dacă e doar cu tradiții și mâncare și băutură și festinul de după post, e chiar ok. Toleranța e o valoare importantă pentru mine. Cine sunt eu să judec pe alții? Zile frumoase de sărbătoare vă doresc în continuare.' a scris Iulian Bulai (USR), pe pagina sa de Facebook.

Amintim faptul că Iulian Bulai (USR) a publicat pe Facebook, în prima zi de Crăciun, un mesaj ce a stârnit numeroase controverse și reacții în mediul online.

VEZI ȘI Mesajul lui Iulian Bulai, lider USR, despre Iisus, din cauza drogurilor

Vezi și Iulian Bulai (USR), mesaj de Crăciun: Iisus avea o mamă surogat și un tată care...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel