Italia: Turbulenţele politice afectează acţiunile băncilor

Acţiunile băncilor italiene au scăzut semnificativ vineri, din cauza incertitudinilor politice, după ce Partidul Liga, aflat la guvernare, a depus o moţiune de neîncredere pentru a determina căderea Guvernului condus de Giuseppe Conte, exprimându-şi totodată speranţa ca în curând să poată fi organizate alegeri anticipate, transmite Reuters.

Perspectiva unor alegeri anticipate, în toamnă, când Italia ar trebui să finalizeze viitorul său buget, după ce a evitat la limită lansarea unei proceduri disciplinare de către Comisia Europeană din cauza deteriorării finanţelor publice, a dus vineri la creşterea semnificativă a randamentelor obligaţiunilor guvernamentale italiene. 

Vineri dimineaţa, randamentele obligaţiunilor guvernamentale italiene pe 10 ani au înregistrat cea mai mare creştere zilnică din mai 2018, în timp ce indicele principal al Bursei de la Milano a scăzut cu 2,3%. Turbulenţele din Italia au afectat şi alte pieţe bursiere europene. 

La Bursa de la Milano, indicele bancar italian înregistra un declin de 4,8%, în timp ce Banco BPM, Intesa SanPaolo şi UniCredit au scăzut cu 8,7%, 4,4% şi 5,8%.

Băncile italiene au deţineri semnificative de bonduri guvernamentale iar rezervele lor de capital suferă când scad preţurile obligaţiunilor guvernamentale italiene. 

De asemenea, creditorii italieni sunt vulnerabili la deteriorarea încrederii şi la riscurile cu care se confruntă economia.

Grupurile bancare italiene UniCredit SpA şi Intesa Sanpaolo SpA sunt prezente şi pe piaţa din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel