Italia-România, la Campionatul european Under21. Cu cine țin românii din Diaspora

La meciurile tricolorilor din Campionatul Under21, România a avut 12 jucători. Un public magnific, cu zeci de mii de suporteri români în tribune, a dat forță naționalei de tineret. Teoretic, la un moment dat România ar putea ajunge să joace împotriva Italiei. 

Când se disputa câte un meci România-Ungaria, prima întrebare pe care o puneau naționaliștii români era ”bine, bine, dar maghiarii din Transilvania cu cine țin?”. Conotația era una negativă: știm noi că țin cu Ungaria, vedeți cum vor să ne ia Ardealul. Chiar și lui Emerich Jenei, antrenorul Stelei și al Naționalei, i s-a pus această întrebare. 

Fiindcă meciurile Campionatului European din 2019, România are un mare avantaj: joacă aproape ca pe teren propriu, cu zeci de mii de suporteri în tribune. Majoritatea sunt români din Diaspora. S-au integrat în societatea de adopție, unii au cetățenie, poate au și votat sau chiar candidat în alegerile locale. E admirabilă legătura pe care o păstrează cu țara de origine, efortul pe care îl fac pentru a fi alături de Națională.

Mă întreb, doar, cum se vor poziționa italienii față de vecinii sau colegii lor din orașele peninsulei, dacă ajungem să jucăm împotriva Italiei. Și sper ca naționaliștii de la noi să înțeleagă ceva după meci, dacă italienii vor privi cu simpatie sprijinul natural pe care românii din Italia în dau Naționalei din țara de origine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel