Italia: Parlamentul a votat reducerea numărului membrilor săi cu peste o treime

Parlamentul Italiei a votat marţi reducerea numărului membrilor săi cu mai mult de o treime, în cadrul unei reforme promovate de Mişcarea 5 Stele (M5S) ce ar putea avea un impact major asupra spectrului politic italian, transmite Reuters.

Legea, care a fost susţinută de aproape toate partidele politice, cere ca numărul de locuri în camera inferioară a legislativului italian (Camera Deputaţilor) să fie redus de la 630, în prezent, la 400, iar în camera superioară (Senat) de la 315, în prezent, la 200.

M5S a menţionat că reducerea, care ar urma să intre în vigoare la următoarele alegeri, prevăzute pentru 2023, ar duce la economii de 500 de milioane de euro pentru o legislatură (care este de cinci ani în Italia) şi ar face parlamentul mai eficient.

Potrivit AFP, votul de marţi a fost al patrulea şi ultimul pe acest subiect, după o procedură complicată în Senat şi Camera Deputaţilor. Întrucât este vorba despre o modificare a Constituţiei, fiecare cameră parlamentară a trebuit să voteze în două rânduri acelaşi text pentru ca acesta să poată intra în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel