Italia: 70 de migranţi au fost debarcaţi pe Insula Lampedusa

Circa 70 de migranţi au fost debarcaţi joi seară pe insula italiană Lampedusa după ce au fost interceptaţi de autorităţi pe o ambarcaţiune, au anunţat media italiene, notează AFP.

Migranţii, care au declarat că sunt de naţionalitate tunisiană şi libiană, au fost interceptaţi în cursul dimineţii în timp ce se aflau pe o barcă pneumatică în apele italiene, în drum spre coastele Siciliei (sud).

Vedete ale vamei italiene şi pazei de coastă au intervenit şi grupul de migranţi a fost transbordat şi ulterior transferat la Lampedusa.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate de media, există îndoieli în ce priveşte naţionalităţile declarate de migranţi.

"La muncă pentru expulzarea lor"

Transferul lor la Lampedusa va permite "accelerarea identificării lor şi lansarea procedurilor de expulzare", potrivit surselor.

"La muncă pentru expulzarea lor", a scris pe Twitter în cursul dimineţii ministrul italian de interne şi lider al Ligii (formaţiune de extremă dreaptă), Matteo Salvini

De la instalarea la putere în urmă cu un an, Matteo Salvini interzice accesul în porturile italiene navelor care vin în ajutorul migranţilor din Mediterana.

Potrivit omului forte al guvernului de la Roma, această politică de fermitate care a oprit aproape în totalitate sosirea migranţilor (deja în scădere foarte puternică înainte de instalarea sa la putere) a permis "salvarea a mii de vieţi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel