Italia: Senatul va decide luni data la care va fi supusă la vot moţiunea de cenzură împotriva guvernului

Liderii grupurilor politice din Senatul italian se vor reuni luni pentru a stabili data la care va fi supusă la vot moţiunea de cenzură împotriva guvernului, a menţionat vineri Biroul de presă al Camerei superioare într-un comunicat, potrivit Reuters.

Formaţiunea de extrema dreaptă Liga, care guvernează în coaliţie cu Mişcarea de 5 Stele (M5S), a depus vineri o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de premierul Giuseppe Conte, care nu aparţine niciunui partid, dar este apropiat de M5S.

Liderul Ligii, Matteo Salvini, vicepremier şi ministru de interne în actualul guvern italian, speră că această decizie va duce la declanşarea unor alegeri anticipate, în urma cărora se va impune ca noul lider al naţiunii. Astfel, Italia s-a scufundat din nou în criză politică, după ce Salvini a proclamat joi seara sfârşitul coaliţiei cu M5S şi a cerut alegeri parlamentare anticipate. După 14 luni de la formarea sa dificilă, coaliţia la putere la Roma nu mai funcţionează, a argumentat ministrul de interne.

'Ar trebui să redăm rapid alegătorilor posibilitatea de a alege', a pledat el într-un comunicat emis joi seara, precizând că parlamentul, care în prezent se află în vacanţă, ar putea fi convocat încă de săptămâna viitoare pentru a începe procedura necesară în acest sens. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel