ISU, o nouă amendă pentru mall-ul din Sibiu, după incidentul de ieri

ISU a amendat din nou proprietarii mall-ului din Sibiu, după incidentul în urma căruia cinci persoane au ajuns la spital.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a amendat din nou proprietarii centrului comercial din oraş, după incidentul de miercuri seara, în urma căruia cinci persoane au ajuns la spital, iar clădirea a fost evacuată, din cauza unui miros puternic.

Prim-adjunctul ISU Sibiu, maiorul Lucian Trefaş, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că s-a aplicat din nou o amendă de 50.000 lei, întrucât mall-ul funcţionează în continuare fără autorizaţie de securitate la incendiu, iar pentru neasigurarea identificării şi monitorizării factorilor de risc generatori de evenimente, raportat la incidentul de miercuri seara, a fost aplicată o sancţiune de cinci mii de lei.

Cinci persoane au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu în cursul nopţii de miercuri spre joi, după ce au fost evacuaţi toţi angajaţii şi clienţii din mall-ul din oraş, din cauza unui miros puternic.

Defecţiune la un robinet

Comandatul ISU Sibiu, colonelul Laurenţiu - Cosmin Balcu a declarat, în conferinţa de presă, că problema a fost generată de efectuarea de lucrări la o instalaţie de răcire, care funcţionează pe bază de dioxid de carbon, iar în urma unei defecţiuni la un robinet, substanţa respectivă a ajuns în atmosferă.

"O firmă specializată a făcut lucrări la instalaţia de răcire a unei părţi din întreaga clădire şi în special la frigiderele cu alimente persabile, instalaţie care funcţionează pe bază de CO2. Umblând acolo, a fost o defecţiune la un robinet, ceea ce a permis, printr-o situaţie neplăcută, scăparea în atmosferă a substanţei", a explicat şeful ISU.

Evacuarea şi izolarea clădirii

Acesta a adăugat că s-a luat măsura de evacuare şi de izolare a clădirii, de evacuare a substanţei şi de monitorizare a situaţiei, inclusiv pe timpul nopţii.

"Inclusiv peste noapte am lăsat în observare şi monitorizare, echipajul de CBRN (de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară - n.r.) şi echipajul de stingere, dar şi astăzi de dimineaţă, la ora 8.00, tocmai ca să prevenim şi să asigurăm cetăţenii, mai este prezenţă sau nu mai este prezenţă de substanţă, nu am identificat nimic", a mai spus col. Balcu.

S-a declanşat o anchetă

Potrivit sursei citate, în urma evenimentului de miercuri seara, mai multe instituţii cu atribuţii în domeniu au declanşat o anchetă.

Şeful ISU Sibiu a mai arătat că s-au găsit un cumul de factori care au generat această situaţie şi a punctat că trebuie luate măsuri pentru ca această clădire să nu reprezinte un factor de risc, ci un mod de a petrece timpul liber.

Potrivit sursei citate, la clădirea în care funcţionează centrul comercial, măsurile sunt luate, "în mare parte", dar există anumite probleme care nu pot genera autorizarea de către ISU, existând promisiuni că acestea vor fi remediate cât mai repede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel