ISU avertizează. Agricultorii ard vegetaţia uscată pentru a curăţa terenurile

Incendii de vegetaţie
Incendii de vegetaţie

Alertă ISU în vestul ţării. Agricultorii riscă să incendieze case şi păduri din cauza faptului că nu îşi curăţă terenurile agricole, ci preferă să ardă vegetaţia uscată.

 

Zeci de incendii au loc în fiecare zi, iar în unele cazuri flăcările au pus în pericol case şi păduri. Pompierii avertizează că agricultorii riscă amenzi şi pot rămâne fără subvenţiile agricole, scrie Agerpres.

În Timiş, hectare întregi sunt pârjolite yilnic de flăcări. Pentru proprietarii de terenuri este metoda cea mai facilă de a le curăţa de vegetaţia uscată.

În doar câteva zile, pompierii au avut peste o sută de intervenţii. Nu de puţine ori focul a pus în pericol gospodăriile din apropierea câmpurilor şi chiar viaţa oamenilor. Riscul este mare şi pentru păduri.

În total, peste 300 de hectare de mirişti au ars până acum, în Caraş-Severin. Pe drumul care leagă Reşiţa de Anina, în zona localităţii Caraşova, flăcările au mistuit 200 de hectare de teren şi ameninţau casele din zonă. Pompierii, localnicii şi voluntarii s-au chinuit toată noaptea ca să stingă focul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel