Istoria filmelor SF - prezentată de James Cameron

avatar
avatar

Regizorul şi producătorul de film James Cameron prezintă, într-un serial, istoria filmelor SF.

Cineastul James Cameron, de numele căruia sunt legate filme cum ar fi Terminator, Aliens sau Avatar prezintă telespectatorilor, într-un serial documentar în şase părţi, perioada de început a filmelor ştiinţifico-fantastice.

Serialul documentar care a debutat luni seară pe postul american de televiziune prin cablu AMC, James Cameron explorează filmele de categorie B din anii 1950, lungmetrajele dedicate spaţiului şi cele cu extratereştri din anii 1960 şi peliculele din subcategoria "thriller postapocaliptic" din anii 1970. 

Deşi multe dintre ele sunt considerate filme clasice în prezent, inclusiv "2001. A Space Odyssey", regizat de Stanley Kubrick în 1968, James Cameron consideră că producătorii hollywoodieni din acea epocă nu erau foarte interesaţi de un gen cinematografic care impresiona arareori în box-office. 

"Nimeni nu făcea niciun ban de pe urma filmelor ştiinţifico-fantastice", a declarat James Cameron în faţa reporterilor veniţi să îl viziteze la Manhattan Beach, un studio din California unde cineastul canadian se află la jumătatea filmărilor pentru două continuări ale lungmetrajului "Avatar". 

[citeste si]

Seria Star Wars a schimbat industria filmului SF

Totul s-a schimbat odată cu primul film din seria "Star Wars", lansat în 1977, care a devenit lungmetrajul cu cele mai mari încasări pe plan intern din istoria cinematografiei americane la acea vreme, şi care i-a determinat pe producătorii marilor studiouri să încerce să imite acel succes neaşteptat. 

"Pentru o vreme, au existat multe filme SF proaste, care încercau să profite financiar de pe urma 'Star Wars'. Apoi, întregul gen a reuşit să crească în calitate şi a devenit aproape ceea ce este astăzi, mai degrabă o parte a culturii mainstream", a spus James Cameron. 

În zilele noastre, filmele SF se numără printre producţiile care obţin cele mai mari succese de box office. Filmul "Avatar", regizat de James Cameron, deţine recordul suprem în acest domeniu, cu încasări mondiale de 2,8 miliarde de dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel