Istanbul, lovit de o furtună devastatoare. Orașul, PARALIZAT - VIDEO

O furtună violentă s-a abătut asupra orașului Istanbul joi seară, zece persoane fiind rănite, dintre care două grav, iar orașul paralizat, relatează media locale, citate de AFP și DPA.

Orașul s-a cufundat în întuneric după ce a fost acoperit de nori negri înaintea de izbucnirea furtunii, care nu a durat mai mult de 20 de minute, a constatat un jurnalist al AFP.

Fulgerele și grindina, cu bucăți care ajungeau până la mărimea unei mingi de golf, s-au abătut asupra metropolei turce, provocând numeroase pagube.

Cel puțin zece persoane au fost spitalizate, din care două sunt grav rănite, potrivit agenției private Dogan, care nu furnizează detalii privind circumstanțele în care acestea au fost rănite.

În timp ce pe rețelele sociale au început să apară numeroase imagini cu străzi inundate și vehicule sub apă, orașul a fost paralizat, traficul fiind întrerupt pe numeroase artere.

În partea asiatică a orașului, la Haydarpașa, o macara portuară de mari dimensiuni s-a prăbușit, provocând o explozie și un incendiu, care în cele din urmă a fost izolat, scrie ziarul Daily Sabah, preluat de DPA.

În Sisli, în partea europeană a Istanbulului, zidul unui cimitir s-a prăbușit, rănind cel puțin două persoane.

Tunelul rutier pe sub Bosfor a fost închis, dar și câteva stații de metrou.

Un număr de 16 avioane care urmau să aterizeze pe aeroportul Ataturk din Istanbul au fost de altfel redirecționate, potrivit agenției Anadolu.

Municipalitatea, care a mobilizat peste 7.000 de persoane pentru a gestiona situația, a precizat într-un comunicat că în jur de 230 de arbori au fost dezrădăcinați și aproape 90 de acoperișuri s-au prăbușit în întreg orașul.

S-au declanșat și câteva incendii în urma fulgerelor, dar acestea au putut fi controlate, a adăugat municipalitatea, care a avertizat și asupra unor noi averse violente în cursul nopții.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel