Urmărește emisiunea live


Israelul interzice intrarea pe teritoriul său a două parlamentare americane

Autorităţile israeliene au anunţat joi că interzic intrarea în Israel a două parlamentare americane din cauza susţinerii acordate de acestea campaniei de boicotare a statului israelian şi ca urmare a unei cereri a preşedintelui SUA, Donald Trump, potrivit AFP.

Ilhan Omar şi Rashida Tlaib, două membre ale aripii stângi a Partidului Democrat american, urmau să aterizeze în acest weekend la Tel Aviv cu scopul de a vizita Teritoriile palestiniene ocupate, dar Ministerul israelian de Interne a decis să le interzică intrarea în Israel, apreciind că vizita lor se înscrie în cadrul "activităţii de boicotare antiisraeliană".

Această decizie a fost luată "în acord" cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, ministrul său de externe şi ministrul său pe probleme strategice, a adăugat Ministerul de Interne într-un comunicat.

"Aceste alese utilizează scena internaţională pentru a sprijini asociaţii BDS care invită la boicotarea Israelului", a adăugat ministerul, justificându-şi decizia pe baza unei legi israeliene care permite interzicerea intrării pe teritoriul israelian susţinătorilor mişcării BDS (Boycott, Divestment, Sanctions/ Boicot, Dezinvestire, Sancţiuni).

Această mişcare invită la boicotarea economică, culturală şi ştiinţifică a Israelului cu scopul de a protesta împotriva ocupaţiei Teritoriilor palestiniene.

Decizia israeliană de a interzice vizita celor două parlamentare americane este "scandaloasă", a reacţionat responsabila palestiniană Hanan Ashrawi, membră a Comitetului executiv al Organizaţiei de Eliberare a Palestinei (OEP) într-un comunicat.

Cu puţin timp înainte, Donald Trump opinase că Israelul ar dovedi o "mare slăbiciune" dacă le-ar permite celor două alese democrate să intre în Israel.

"Nicio ţară nu respectă mai mult SUA şi Congresul său ca Statutul Israel", a declarat Netanyahu într-un comunicat. "Israelul este deschis vizitelor cu o excepţie, cea a oamenilor care invită şi militează pentru boicotarea sa", a adăugat el, la puţin timp după anunţarea interdicţiei de intrare a celor două parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel