Urmărește emisiunea live


Israelul ar fi efectuat interceptări cu un sistem portabil plasat în apropiere de Casa Albă

Israelul ar fi folosit un sistem de interceptare de comunicaţii portabil în zona care înconjoară Casa Albă din Washington, potrivit informaţiilor publicate joi de site-ul Politico şi infirmate categoric de statul israelian, relatează AFP.

Potrivit Politico, responsabili americani cred că israelienii sunt cei care ar fi instalat sisteme de interceptare a apelurilor şi SMS-urilor în centrul capitalei americane în 2017.

Mai mulţi foşti responsabili cu securitatea naţională a SUA au declarat pentru Politico că analizele efectuate de FBI şi mai multe agenţii de informaţii leagă scanerele descoperite de agenţi israelieni.

"Aceste aparate trebuiau, cu siguranţă, să-l spioneze pe preşedintele Donald Trump" precum şi pe consilierii săi, a explicat unul dintre aceşti responsabili, sub acoperirea anonimatului.

Potrivit Politico, nu se ştie dacă israelienii au reuşit să-şi îndeplinească scopurile.

Unul dintre principalii aliaţi ai SUA, legătură care pare să se fi amplificat în timpul preşedinţiei Trump, Israel a dezminţit cu fermitate aceste acuzaţii.

"Israelul nu desfăşoară nicio misiune de spionaj în SUA", a declarat ministrul de externe Israel Katz.

"SUA şi Israel împărtăşesc între ele enorm de multe informaţii şi lucrează împreună pentru a preveni orice ameninţare şi a întări securitatea acestor două ţări", a adăugat ministrul israelian.

Dispozitivul aşa-numit "IMSI-catcher", care permite interceptări într-o zonă limitată, este utilizat în special de poliţie.

În urmă cu doi ani, mai multe aparate au fost descoperite la Washington de ministerul american al Securităţii interne "în apropierea unor locuri sensibile precum Casa Albă", a explicat guvernul în mai 2018. Persoanele care le-au instalat nu au fost niciodată identificate, precizează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel