Israelul a lovit Fâşia Gaza. Atacul a vizat bazele Hamas

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Israelul a lovit zeci de ţinte în Fâşia Gaza în această dimineaţă.

Loviturile israeliene au vizat baze ale Hamas, mişcarea care conduce în Fâşia Gaza, şi ale aliaţilor formaţiunii islamiste, a declarat o sursă de securitate din Gaza. Armata israeliană a afirmat că a lovit "ţinte teroriste", scrie Agerpres. Trei persoane au fost rănite, dintre care cel puţin una grav, potrivit Ministerului Sănătăţii din enclava palestiniană. Zgomotul exploziilor a fost perceptibil în Fâşia Gaza, potrivit unui corespondent al AFP.

Aceste lovituri au fost efectuate drept represalii la tirurile cu proiectile de vineri seară. Armata israeliană a anunţat în două comunicate succesive că cel puţin zece rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre sudul Israelului, opt dintre ele fiind interceptate de scutul antirachetă israelian Iron Dome.

 Israel şi mişcarea Hamas

Una dintre rachetele care nu au fost interceptate a lovit o casă din oraşul Sderot, limitrof Fâşiei Gaza, dar nu a provocat nici pagube materiale, nici răniţi, a anunţat poliţia într-un comunicat. Vineri a fost a doua seară consecutivă când au avut loc tiruri din enclava palestiniană în direcţia teritoriului israelian, în condiţiile în care ultimul tir de rachetă data din 12 septembrie.

În august, o serie de tiruri cu rachete din Fâşia Gaza urmate de represalii israeliene, precum şi ciocnirile violente de-a lungul gardului care separă enclava de teritoriul israelian, au provocat temeri privind o escaladare a tensiunilor între mişcarea Hamas, la putere în Gaza, şi Israel. Israel şi mişcarea Hamas au purtat trei războaie în enclava palestiniană din 2008, reaminteşte AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel