Israel: Lege pentru protejarea reputației suspecților, adoptată în Israel

Foto: Reuters
Foto: Reuters

 Parlamentul israelian (Knesset) a adoptat joi o lege care limitează atribuţiile poliţiei în cazurile de corupţie prezumtivă, un text susţinut de premierul Benjamin Netanyahu, vizat el însuşi în câteva anchete, transmite AFP. 

Proiectul legislativ a fost adoptat, după o dezbatere maraton, cu 59 de voturi pentru şi 54 împotrivă, dintr-un total de 120 de membri ai Knessetului. 

Textul prevede că poliţia nu mai poate recomanda procurorului general inculpări în urma anchetelor desfăşurate de aceasta. 

Benjamin Netanyahu a acceptat ca textul iniţial să fie modificat astfel încât să nu se aplice dosarelor care îl privesc şi pentru care a fost interogat de poliţie de şapte ori în ultimele luni. 

El a anunţat deja că nu are intenţia să demisioneze dacă poliţia va recomanda inculparea sa. 

Într-una din anchetele care îl vizează, Netanyahu este suspectat că a primit ilegal cadouri de la personalităţi foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer şi un producător de la Hollywood, Arnon Milchan. 

O altă anchetă încearcă să stabilească dacă Netanyahu a încercat să încheie un acord secret cu proprietarul cotidianului Yediot Aharonot pentru a beneficia de relatări favorabile în paginile acestuia. 

[citeste si]

În plus, numele avocatului personal al premierului şi cel al unuia din foştii său de cabinet apar într-un presupus caz de corupţie legat de achiziţia a trei submarine germane. 

Conform iniţiatorului proiectului de lege, deputatul David Amsalem, din partidul Likud al lui Netanyahu, textul nu are ca scop decât protejarea drepturilor şi reputaţiei suspecţilor. 

Benjamin Netanyahu, prim-ministru între 1996-1999 şi apoi, din nou, începând din 2009, a respins în permanenţă acuzaţiile şi s-a declarat victima unei campanii menite să-l alunge de la putere. 

Deputatul David Bitan, foarte apropiat de Netanyahu, a fost la rândul lui interogat de multe ori de poliţie, într-o anchetă vizând suspiciuni de corupţie şi legături între membrii municipalităţii din Rishon LeZion, de lângă Tel Aviv, şi crima organizată, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel