Urmărește emisiunea live


Israel: Netanyahu susţine că noul scrutin legislativ din ţara sa nu va afecta proiectele comune cu SUA

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că situaţia politică a ţării nu va afecta proiectele comune SUA-Israel, după ce s-a întâlnit joi la reşedinţa sa din Ierusalim cu oficialii americani Jared Kushner şi Jason Greenblatt, relatează dpa.

În pofida votului de miercuri noapte pentru dizolvarea parlamentului şi în contextul speculaţiilor că acest lucru ar putea afecta punerea în practică a planului de pace american pentru Orientul Mijlociu, oficialii israelieni şi americani au transmis mesajul că lucrurile se desfăşoară ca de obicei.

Netanyahu a spus că au discutat despre 'eforturile comune pentru prosperitate, securitate şi pace şi sunt extraordinar de încurajat de tot ce aud despre cum preşedintele (Donald Trump) lucrează să aducă aliaţii împreună în această regiune'. 'Chiar dacă am avut un mic eveniment aseară, acest lucru nu ne va opri', a spus Netanyahu despre votul pentru dizolvarea parlamentului.

Israelienii ar urma să se întoarcă la urne în septembrie, pentru a doua oară în acest an. 'Am avut o întâlnire foarte productivă', a adăugat Netanyahu. Jared Kushner, care a fost însărcinat de socrul său Donald Trump să găsească o cale pentru a avansa procesul de pace din Orientul Mijlociu, efectuează o vizită în regiune înainte de 'atelierul economic' care se va desfăşura în capitala Bahreinului, Manama, în a doua jumătate a lunii iunie.

Conferinţa îşi propune să încurajeze investiţiile în teritoriile palestiniene, în cadrul planului de pace american. Reprezentantul special al SUA pentru Iran, Brian Hook, a participat şi el la reuniune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel