Israel, misiune pe Lună: Intrăm în istorie

Racheta
Racheta

O rachetă SpaceX va fi lansată joi seară de la baza Cape Canaveral din SUA având la bord robotul israelian Bereshit (''geneză'', în limba ebraică), care va încerca să fie primul vehicul privat ajuns pe Lună şi, totodată, primul care poartă culorile Israelului. 

Lansarea rachetei Falcon 9 este prevăzută pentru ora 20:45 (01:45 GMT, vineri) de la baza din Florida. Sonda israeliană va fi plasată pe orbita terestră, după care va începe o călătorie de şapte săptămâni, propulsată de un motor propriu, pentru a ajunge la Lună şi a aseleniza în data de 11 aprilie,potrivit AFP. "Pentru viitorul copiilor noştri şi al statului Israel şi pentru că suntem încredinţaţi că totul este posibil, uraţi-i succes, împreună cu noi, lui Bereshit, care porneşte spre Lună", au declarat joi angajaţii SpaceIL, compania care a construit robotul, într-un mesaj colectiv. 

Misiunea nu a fost finanţată de agenţii spaţiale, ci de antreprenori, în cadrul concursului Google Lunar XPRIZE, care îşi propunea să recompenseze cu 30 de milioane de dolari primul aparat privat care va reuşi să aselenizeze în 2018. Niciunul dintre participanţi nu s-a încadrat în termenul limită, dar echipa de la SpaceIL a continuat misiunea şi a cumpărat un loc la bordul unei navete SpaceX. 

"Intrăm în istorie"

"Intrăm în istorie şi suntem mândri că aparţinem unui grup care a visat şi a realizat viziunea împărtăşită de numeroase ţări din lume, dar pe care, până în prezent, doar trei au dus-o la bun sfârşit", a declarat luni preşedintele SpaceIL, omul de afaceri Morris Kahn, principalul finanţator al proiectului, la care au participat şi Israel Aerospace Industries, o importantă companie israeliană din domeniul apărării, agenţia spaţială israeliană şi ministrul israelian al Ştiinţei şi Tehnologiei. 

Vezi şi: PROTEST masiv pe 30 martie în Piața Victoriei

Caz Khashoggi. Merkel, decizie privind exportul de arme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel