Isărescu, BITCOIN: Am considerat că este bine să atenţionăm

Constatăm o revenire pe pământ a valorii Bitcoin şi am considerat că este bine să mai atenţionăm o dată publicul, a declarat miercuri guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, întrebat de motivul pentru care banca a dat, marţi, publicităţii un comunicat pe această temă.

'Constatăm, să nu spun o prăbuşire, dar o revenire pe pământ a valorii Bitcoin şi am considerat că este bine să mai atenţionăm o dată publicul. Vedeţi că în comunicat este o frază, nu ştiu dacă aţi sesizat-o. Că la noi încă apetitul faţă de aceste criptomonede este încă mic', a spus Mugur Isărescu.

Acesta a menţionat că nu este primul comunicat al Băncii Naţionale a României pe tema criptomonedelor.

'Acum nici să repetăm în fiecare lună nu cumpăraţi Bitcoin. Suntem într-o ţară liberă. Fiecare om are libertatea deciziei. Dar când vedem că lucrurile se accentuează, când vedem că s-ar putea întâmpla ceva considerăm că e bine să dăm un comunicat', a afirmat Isărescu.

Comunicatul BNR

Banca Naţională a României, a precizat marţi, într-un comunicat, că instituţia clasifică monedele virtuale, precum Bitcoin, drept active speculative, extrem de volatile şi riscante, menţionând că descurajează orice fel de implicare în legătură cu acestea, inclusiv din perspectiva furnizării de servicii pentru entităţile care oferă servicii de investiţii sau de tranzacţionare a acestor monede.

[citeste si]

'În scopul evitării manifestării riscului reputaţional la nivelul instituţiilor de credit, Banca Naţională a României, în calitatea sa de autoritate de supraveghere a acestora, descurajează orice fel de implicare în legătură cu monedele virtuale, inclusiv din perspectiva furnizării de servicii pentru entităţile care oferă servicii de investiţii sau de tranzacţionare a acestor monede.', se spune în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel