Irina Rimes, ambasador onorific al Zilei Brâncuşi. Ministrul Culturii: Are 1 milion de urmăritori

Irina Rimes
Irina Rimes

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a explicat de ce a ales-o pe Irina Rimes pentru a promova Ziua Brâncuşi. 

"I-aş spune mai mult promotor al evenimentului, nu ambasador. Vrem ca tinerii să devină consumatori de produse culturale, vrem să colaborăm cu modelele tinerilor care se bucură de încrederea şi simpatia lor. Vreau să îi mulţumesc Irinei Rimes pentru că ne-a acordat tot sprijinul în promovarea acestui eveniment. A fost un gest benevol al Irinei Rimes, nu putem decât să fim recunoscători, pentru că nu a ridicat niciun fel de pretenţie. Nu am invitat-o în calitate de critic de artă, ci pentru că are aproximativ un milion de urmăritori pe două reţele sociale şi pentru a intra pe zone unde nu intrăm de obicei", a spus Bogdan Gheorghiu la Antena 3. 

Întrebat de Cătălina Porumbel dacă i-a fost ruşine cu declaraţiile făcute de artistă despre Constantin Brâncuşi, Bogdan Gheorghiu a spus că abordarea nu este corectă. 

"Nu trebuie să punem problema astfel, pentru că repet, Irina a făcut un gest benevol. Când o judecăm că nu e specialist în arta lui Brâncuşi, abordarea nu e corectă. Scopul prezenţei ei a fost ca o parte dintre urmăritorii ei să fie atraşi de zona asta. Se puteau întâmpla mai bine unele lucruri! Dar sunt creşteri spectaculoase pe zona motoarelor de căutare. Sigur, unele lucruri pot fi comentate, se puteau face altfel, dar atunci când chiar se face ceva, trebuie apreciat, pentru că până acum nu s-a făcut nimic", a mai spus ministrul. 

Cum a fost aleasă Irina Rimes

"A fost o discuţie cu stafful şi am ajuns la această concluzie. Un consilier mi-a propus, eu am fost de acord, pentru că cerusem diferite soluţii pentru atragerea tinerilor spre fenomenul cultural. Este doar un prim pas, intenţionăm şi alte lucruri care poate vor fi criticate, dar rămân la părerea că nu putem rămâne blocaţi în aceleaşi obiceiuri", a completat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel