Iranul va preda în curând către Hezbollah un prizonier libanez cu rezidenţă în SUA

Iranul îl va preda în curând pe Nizar Zakka, un cetăţean libanez cu rezidenţă în Statele Unite deţinut din 2015, către Hezbollahul libanez, a anunţat luni agenţia de presă semioficială Fars citând o sursă anonimă, notează Reuters.

"Acţiunea va avea loc în următoarele câteva ore. Ea are loc exclusiv din respect faţă de Hassan Nasrallah şi pentru demnitatea lui', a declarat sursa pentru Fars, făcând referire la liderul mişcării Hezbollah sprijinite de Iran. Şeful securităţii interne libaneze, Abbas Ibrahim, a fost la Teheran pentru a negocia eliberarea lui Zakka, a spus un înalt oficial din cadrul securităţii.

El va fi eliberat luni mai târziu sau marţi, potrivit oficialului. Zakka, un expert în tehnologia informaţiei rezident permanent în Statele Unite, a fost condamnat în Iran la 10 ani de închisoare în 2016 şi o amendă de 4,2 milioane de dolari pentru 'colaborare împotriva statului'. El a fost invitat în Iran în 2015 de către un oficial guvernamental, dar a dispărut după ce a participat la o conferinţă la Teheran. Media de stat au anunţat mai târziu în acel an că el avea legături cu serviciile militare şi de informaţii americane şi a fost reţinut de Gardienii Revoluţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel