Iranul s-a angajat să permită accesul femeilor la meciurile din preliminariile CM 2022

Federaţia iraniană de fotbal (FFIRI) s-a angajat că va permite accesul femeilor pe stadioane pentru a urmări meciurile echipei lor naţionale în preliminariile Cupei Mondiale 2022, dar are nevoie şi de o aprobare din partea guvernului Iranului, relatează DPA.

FIFA a anunţat joi că o scrisoare trimisă pe această temă de preşedintele Gianni Infantino către FFIRI, cu termenul limită 15 iulie, a primit un răspuns pozitiv de la preşedintele federaţiei iraniene, Mehdi Taj.

Dl. Mehdi Taj a confirmat că cererea privind accesul pe stadioane a fost aprobată de Comitetul Executiv al FFIRI şi că problema a ajuns direct la Ministerul sporturilor şi tineretului din Iran, cu un punct de vedere care să asigure obţinerea tuturor aprobărilor pentru ca femeile să poate asista la preliminariile pentru Cupa Mondială, a declarat purtătorul de cuvânt al FIFA.

Începând cu 1981, femeile din Iran au primit interdicţie de a asista la meciurile de pe stadioane, la scurt timp după victoria Revoluţiei Islamice din 1979.

Infantino este optimist că problema se va rezolva înainte de startul preliminariilor CM 2020 din luna septembrie. Iranul va juca într-o grupă preliminară alături de Bahrain, Irak, Cambodgia şi Hong Kong. Câştigătoarele celor opt grupe preliminare din zona Asiei şi cele mai bune patru echipe de pe locul doi obţin automat calificarea pentru ultimul tur al calificărilor la CM 2022 şi calificarea directă la Cupa Asiei 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel