Iranul, nou APEL către SUA. Ultimatum după atacul cu rachete

Armata iraniană a lansat un nou apel pentru retragerea trupelor americane din Orientul Mijlociu, după ce noaptea trecută au fost lansate mai multe rachete balistice spre două baze americane. 

"Acum că ne-au înțeles puterea, este timpul ca Statele Unite să își retragă trupele din Orientul Mijlociu", a transmis printr-un comunicat comandantul militar al Gărzile Revoluționare, Mohammad Baqeri, potrivit televiziunii de stat, scrie Mediafax. 

Baze americane, atacate

Două baze americane au fost atacate cu rachete balistice în primele ore ale dimineţii de miercuri, 8 ianuarie, ca răspuns la uciderea generalului iranian Qassem Soleimani. 

Mai multe rachete au lovit în zona bazei Al-Asad din vestul Irakului, însă momentan nu este clar dacă există victime în urma atacului. Casa Albă a anunțat că este la curent cu situația, iar președintele Donald Trump a fost informat și "monitorizează" situația.

Relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacție, autoritățile iraniene au lansat mai multe amenințări la adresa Statelor Unite.

Ca răspuns la avertismentele Iranului cu represalii, președintele Statelor Unite, Donald Trump a amenințat că va lovi 52 de site-uri iraniene, inclusiv ținte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adâncind o criză care a sporit temerile unei noi conflagrații în Orientul Mijlociu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel