Iranul, noi atacuri către SUA. Mark Esper: "Există indicii clare"

Secretarul de stat al Fortelor Terestre SUA Mark T. Esper
Secretarul de stat al Fortelor Terestre SUA Mark T. Esper

Mark Esper a afirmat că există indicii că Iranul ar planifica noi atacuri.

Secretarul american al apărării Mark Esper a declarat joi că există indicii că Iranul sau forţele pe care le sprijină ar planifica noi atacuri, informează Reuters.

"Există câteva indicii că ei ar planifica noi atacuri, nu este nimic nou, am văzut deja aceasta de două sau trei luni", a spus Esper în faţa reporterilor, citează Agerpres.

"Vom acționa"

"Dacă se întâmplă asta, vom acţiona şi (...) vom lua măsuri preemptive pentru a proteja forţele americane, pentru a proteja vieţile americanilor".

Manifestanţii susţinuţi de iranieni care au aruncat cu pietre în ambasada SUA în două zile de proteste la Bagdad s-au retras miercuri după ce Washingtonul a trimis trupe suplimentare în Irak.

Acuzele lui Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump, care se confruntă cu o campanie de realegere în 2020, a acuzat Iranul că a orchestrat violenţa. El a ameninţat marţi că va riposta împotriva Iranului, dar a spus mai târziu că nu doreşte război.

Protestele violente din faţa ambasadei Statelor Unite la Bagdad au avut loc după raidurile aeriene americane duminică împotriva bazelor miliţiei Kataib Hezbollah susţinute de Teheran. Washingtonul a declarat că loviturile aeriene, care au ucis 25 de persoane, au fost efectuate ca represalii pentru atacurile cu rachete care au ucis un contractant american în nordul Irakului săptămâna trecută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel