Iranul a ratat plasarea unui satelit pe orbită

Satelit
Satelit

Autoritățile din Iran au anunțat ă lansarea unui satelit pe orbită ”a eșuat”. Vor mai fi lansați și alți sateliți. 

Iranul a lansat duminică cu succes un satelit în spaţiu, însă nu a reuşit să-l plaseze pe orbită, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului iranian al Apărării, citat de televiziunea de stat de la Teheran, transmite AFP, scrie Agerpres. 

(Lansatorul) Simorgh a propulsat cu succes satelitul Zafar în spaţiu, dar lansatorul nu a atins viteza necesară pentru a pune satelitul pe orbita dorită, a indicat purtătorul de cuvânt Ahmad Hosseini.

Satelitul nu și-a atins obiectivul

Satelitul de cercetare ştiinţifică a fost lansat la ora 19:15 (15:45 GMT) şi a atins 90% din traiectoria prevăzută, la o altitudine de 540 de kilometri, a precizat el. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi a îmbunătăţirilor pe care le vom face pentru lansările viitoare, această parte a misiunii se va desfăşura bine (...) Am atins majoritatea obiectivelor şi am obţinut date, iar în viitorul apropiat, în urma analizei acestor date, vom proceda la următoarele etape, a promis oficialul iranian.

Vor mai fi lansați și alți sateliți

La rândul său, ministrul iranian al telecomunicaţiilor, Mohammad Javad Azari Jahromi, a admis la rândul său, pe Twitter, că lansarea a eşuat. Dar suntem INVULNERABILI! Avem alţi sateliţi geniali iranieni care vor urma!, a completat el.

Calificată de SUA drept o provocare, această lansare survine în contextul accentuării tensiunilor dintre Teheran şi Washington după retragerea unilaterală a SUA în 2018 din acordul asupra programului nuclear iranian, urmată de restabilirea sancţiunilor americane împotriva Iranului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel