Iran: Autorităţile au confiscat aproape 9 tone de droguri destinate Europei

Poliţia iraniană a confiscat în nord-estul ţării aproape 9 tone de droguri destinate pieţei europene, a relatat joi televiziunea de stat de la Teheran, preluată de AFP.

Drogurile erau 'ascunse într-un camion cisternă' care a intrat în Iran pe la frontiera de est, a relatat postul TV. Încărcătura era compusă din '3,5 tone de morfină şi 5,3 tone de opiu', a declarat Ayoub Soleimani, adjunctul şefului poliţiei iraniene, aflat la Ourmia, capitala provinciei Azerbaidjanul Occidental, situată la frontiere cu Turcia, Irak şi Azerbaidjan. În cadrul operaţiunii au mai fost confiscate 20 kg de heroină şi 130 de arme de foc, şi au fost arestate nouă persoane.

Postul de televiziune a difuzat imagini cu zeci de puşti şi pachete în care se aflau drogurile. Iranul este una din principalele căi de transport al opiului şi heroinei provenind in Afganistan - cel mai mare producător mondial de droguri - şi care intră direct pe la frontiera irano-afgană sau via Pakistan. Conform celui mai recent raport anual al Oficiului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC), autorităţile iraniene au confiscat în 2017 peste 630 tone de opiu şi aproape 39 tone de heroină şi morfină, reprezentând 91%, respectiv 20% din cantităţile din aceste stupefiante confiscate la nivel mondial.

Republica islamică a avertizat în mai multe rânduri că nu va mai putea să lupte la fel de eficient împotriva traficului de droguri dacă europenii nu o ajută să evite sancţiunile economice reimpuse de SUA începând din 2018. 'În pofida presiunii internaţionale şi a sancţiunilor economice, Iranul rămâne pavăza planetei împotriva traficului de droguri', a comentat televiziunea de stat.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel