Irak: Forţele de securitate au recurs la muniţie reală pentru a-i dispersa pe protestatari la Bagdad

Forţele de securitate irakiene au deschis focul miercuri pentru a-i dispersa pe protestatarii adunaţi pe un pod din centrul Bagdadului, trăgând în aer cu gloanţe reale, fără a provoca victime, transmite Reuters. 

Manifestanţii blocaseră de marţi după-amiază podul Shuhada, în timp alte mii de persoane au continuat demonstraţiile antiguvernamentale în capitală şi în provinciile din sud. Forţele de securitate au împuşcat mortal cel puţin 13 persoane în 24 de ore, punând capăt săptămânilor de relativă reţinere în intervenţii.

În provincia sudică Basra, bogată în petrol, forţele de securitate au declarat că au dispersat în forţă o adunare în cursul nopţii, fără a se înregistra victime. Protestatarii se instalaseră în faţa sediului guvernului provincial. Ambasada SUA la Bagdad a condamnat miercuri violenţele împotriva demonstranţilor neînarmaţi şi le-a cerut liderilor irakieni să discute de urgenţă cu miile de protestatari.

'Deplângem uciderea şi răpirea de protestatari neînarmaţi, ameninţările la libertatea de exprimare şi ciclul de violenţe ce au loc. Irakienii trebuie să fie liberi să-şi facă propriile alegeri în ce priveşte viitorul naţiunii', se spune în comunicatul emis de ambasada americană, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel