IPS Irineu Bistriţeanul: Cristian Pomohaci, pe punctul de a fi caterisit

Crişan Andreescu / 24 iun 2017 / 18:16

Cristian Pomohaci, implicat într-un scandal de natură sexuală, după ce a apărut ăn spaţiul public o înregistrare legată de orientarea sa sexuală, este pe punctul de a fi caterisit.

"Eu sunt tare suparat pe acest preot care imi produce suferinta de mai multe de patru ani. El are foarte multe abateri si, desi a promis ca se indreapta, nu s-a tinut de cuvant. Pana sa citesc articolul dumneavoastra care m-a intristat foarte mult, va spun ca era dosarul pregatit pentru caterisirea lui Pomohaci, dar nu ne am grabit pentru ca am crezut ca se indreapta.

[citeste si]

Ce a facut el, ma refer auzind inregistrarea, esteun mare pacat, foarte mare pacat. Un preot care face asa ceva se face vinovat de cadere din har si nu mai este vrednic de haina preoteasca si sa slujeasca la masa Sfantului Aaltar sau sa invoce Duhul Sfant.

Indubitabil, Cristian Pomohaci trebuie sa fie oprit de la savarsirea celor sfinte conform canoanelor Bisericii Ortodoxe a Rasaritului", a declarat pentru Ziar de Cluj IPS Irineu Bistriteanul, Arhiepiscopul Albei-Iulia.