Iorgulescu (LPF) - Dacă ne întârzie FRF cu specializarea arbitrilor, nu o să putem implementa tehnologia VAR în play-off

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că arbitrajul video nu va putea fi implementat începând cu play-off-ul ediţiei 2019-2020 a Ligii I dacă Federaţia Română de Fotbal nu îi va specializa pe arbitri în tehnologia VAR.

Şeful LPF susţine că în acest moment arbitrii care oficiază în Liga I nu sunt încă specializaţi în VAR.

"Dacă ne întârzie cumva Federaţia Română de Fotbal cu specializarea arbitrilor nu o să putem implementa VAR-ul din play-off, aşa cum ne-am propus. Pentru că toţi arbitrii sunt coordonaţi de federaţie. Mai exact Comisia Centrală a Arbitrilor trebuie să îi trimită la specializare la VAR. Pentru că altfel nu putem să implementăm. Bineînţeles, specializare pe costurile lor, pentru că CCA se află acolo (n.r. - la FRF). Dacă CCA era la noi, atunci am fi plătit noi. Dar dacă nu e la noi, trebuie să plătească federaţia, aşa e normal. Eu cred că arbitrii nu sunt specializaţi acum. Eu aşa cred, că nu sunt pregătiţi. Dovadă că puteam avea arbitri în Liga Campionilor, dar nu au putut fi delegaţi pentru că nu erau pregătiţi (n.r. - în arbitraj video)", a explicat Iorgulescu.

Prezent la conferinţa de presă, Orlando Nicoară, director general al eAD, companie care deţine drepturile de televiziune pentru meciurile din Liga I, a afirmat că va face tot posibilul ca tehnologia VAR va fi disponibilă la toate partidele din sezonul 2020-2021.

"Vom încerca să facem în aşa fel încât să putem implementa arbitrajul video la meciurile din play-off în acest sezon. Iar din sezonul următor arbitrajul video să fie implementat la toate meciurile din Liga I. Arbitrajul video face parte din producţia meciurilor de Liga I, producţie care trebuie să respecte anumite standarde", a precizat Nicoară.

Conform secretarului general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, costurile pe care LPF ar urma să le suporte anual pentru arbitrajul video (VAR) sunt de aproximativ 300.000 de euro. În schimb, Federaţia Română de Fotbal va trebui să susţină financiar specializarea arbitrilor români în tehnologia VAR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel