Iordache, sesizare la CCR. Tarcea: Presiune asupra instanțelor de judecată

Președintele Curții Supreme, Cristina Tarcea, a vorbit la Realitatea Tv despre noua sesizare depusă la CCR de deputatul Florin Iordache.

Conflictul juridic invocat de Florin Iordache, între Parlament și Instanța Supremă, este considerat de Cristina Tarcea un abuz:

”Pentru că vorbeam de completurile de trei și pentru că vorbeam de abuzuri, doresc să spun cu certitudine și fără nicio urmă de rezervă că ceea ce s-a întâmplat astăzi mi se pare un abuz. Și spun asta pentru că pe rolul ÎCCJ se află un dosar, dacă nu mai multe, în care s-a invocat o excepție de nelegalitate a compunerii completului de trei, excepție întemeiată pe aceleași argumente invocate în sesizarea transmisă la Curtea Constituțională. Ori, în condițiile în care nu lași o instanță legal investită să se pronunțe la problema de drept și te duci la un alt organ al statului, la o altă instituție a statului, asta nu poate să fie decât o presiune asupra instanțelor de judecată și o imixtiune inacceptabilă în actul de justiție. Nu mi se pare normal să nu lași judecătorul în fața căruia s-a invocat o excepție să se pronunțe și să-i forțezi mâna ducându-te cu exact aceeași problemă la o altă instituție, respectiv CCR”, a spus șefa ÎCCJ. 

Conform principiilor clasice ale dreptului, cel care este chemat să spună dreptul, adică să aplice legea și să o interpreteze, este judecătorul. Judecătorul obișnuit. Dacă nu mai avem încredere în el, haideți să desființăm instanțele de judecată și să creăm alte instituții cărora să le atribuim competența de a soluționa cauzele” a mai adăugat Cristina Tarcea, luni seara, în noua emisiune a lui Denise Rifai, ”Legile Puterii”.

Citește și:

Protocol ÎCCJ. Tarcea: A căzut cerul pe mine. Nu mă așteptam

Tarcea - Dorneanu, discuţie pe întuneric. Preşedintele CCR: Fac o singură precizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel