Ionuţ Vulpescu: OUG 13 a ANULAT tot ce a făcut bine şi util PSD

PROTESTE OUG 13/2017
PROTESTE OUG 13/2017

Ordonanţa 13, care a scos în stradă sute de mii de români împotriva Guvernului PSD, este în continuare considerată de social-democraţi una dintre cele mai mari erori ale partidului. Este, de altfel, inclusă în raportul întocmit de fostul ministru Ionuţ Vulpescu, care afirmă că această ordonanţă a anulat tot ce a făcut bun şi util PSD. 

"La acest moment, simpla pronunțare a cuvântului ,,justiție" de către liderii, membrii sau simpatizanții PSD este dificilă. Situația este doar una dintre consecințele ajungerii la saturare a comunicării PSD pe acest subiect. Gestionarea personalizată a acestui domeniu a făcut ca totul să ajungă în plan secund, inclusiv realizările sau măsurile necesare și benefice.

Putem spune, fără nicio rezervă, că, după mai mult de doi ani de luptă cu justiția, ne-am bătut singuri și ne-am și pus, tot singuri, la colț.", a scris Ionuţ Vulpescu în raportul său. 

"OUG13 nu era în programul de guvernare"

"Ordonanța de Urgență nr. 13/31.01.2017 a luat prin surprindere pe toată lumea. În campania electorală care se terminase de puțin timp nu a fost niciodată vorba despre asemenea măsuri. În Programul de guvernare, transformat în reper absolut, nu există nicio mențiune despre așa ceva. Nicio consultare, publică sau în cadrul partidului, nu a avut loc. Decizia discreționară a lui Liviu Dragnea, dusă la îndeplinire cu obediență, nu a trecut prin niciun filtru. A fost o măsură care a pus atât Guvernul, cât și partidul, în imposibilitate de dialog sau apărare.

OUG 14, prin care tot guvernul PSD a abrogat OUG 13, a fost o urmare care nu a putut fi evitată. Iar prin aceasta ne-am recunoscut învinși toți, pentru greșeala unui grupuscul care și-a imaginat că își poate pune la butonieră întregul guvern și prin asta întreaga țară.", a mai scris fostul ministru. 

"OUG 13 a anulat tot ce era bun"

"În această asumare a greșelii nici măcar nu a contat dacă măsurile luate erau bune sau rele, dacă erau sau nu necesare, dacă favorizează doar un om sau sunt benefice unui sistem juridic. Asta pentru că nu fondul prevederilor a răzbătut, ci modul în care s-a luat această decizie. Clișeul ,,Noaptea ca hoții", oricât de fals și de nedrept, s-a lipit de guvern și partid ca o etichetă și orice am făcut bun și util a fost anulat.", a conchis Vulpescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel