Ionuţ Vulpescu, avertisment pentru PSD: Partidul pierde din electorat. Este pentru prima dată în istorie

PSD miting Iasi
PSD miting Iasi

Ionuţ Vulpescu, fost ministru al Culturii, a tras un semnal de alarmă pentru PSD. Acesta a afirmat că partidul pierde electorat, iar acest lucru a fost extrem de vizibil în turul I al alegerilor prezidenţiale. 

"Rezultatul alegerilor prezidențiale (turul I, cel care relevă votul politic) confirmă evoluția electorală negativă a PSD – partidul pierde electorat, iar dacă nu vom acționa hotărât, acest trend se va menține. Scrutinul prezidențial, cu a sa miză simbolică, evidențiază mult mai clar decât alegerile europarlamentare faptul că PSD se află, din punct de vedere electoral, la cel mai jos punct al existenței sale.", a scris Ionuţ Vulpescu într-un raport întocmit despre problemele care macină PSD-ul din interior. 

Premieră istorică pentru PSD

"Pentru prima dată în istorie s-a pus problema intrării în turul al doilea al alegerilor și, chiar dacă acest eșec major a fost evitat, scorul înregistrat, atât ca procent, cât și în cifre absolute, este un efect direct al ultimilor ani. Practic, de la alegerile parlamentare din 2019 până în prezent, PSD a pierdut peste 1 milion de voturi. Este mai mult decât evident că suntem pe un drum greșit.", a mai scris fostul ministru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel