Ionuț Stroe vrea să redea sportului banii din accize pe alcool și tutun: „Există o nedreptate care s-a făcut”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul consideră că decizia luată prin OUG 114 este una nedreaptă pentru sportul românesc.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a transmis reprezentanților federațiilor sportive din România că există o posibilitate foarte mare ca Guvernul să adopte o ordonanță prin care să fie înlăturată „nedreptatea" făcută sportului prin OUG 114, conform Agerpres. Ministrul se referă la banii proveniți din accizele pe alcool și tutun, care le sunt cuvenite federațiilor, în opinia sa.

O altă ordonanță pentru a îndrepta situația

„Există o nedreptate care s-a făcut în ceea ce priveşte resursa financiară acordată sportului românesc şi anume ordonanța 114. Am avut discuții în ultimele două zile, atât cu președintele țării, cât şi cu premierul, în ceea ce priveşte modul în care putem repara acest lucru. Foarte probabil, premierul chiar a transmis public acest lucru ieri, modalitatea prin care s-au amputat anumite venituri prin OUG 114 va fi rezolvată printr-o altă ordonanță care va reda sportului parte din banii din zona accizelor pe alcool şi tutun", a declarat ministrul, la întâlnirea sa cu reprezentanții federațiilor sportive referitoare la metodologia privind finanțarea acestora de către Ministerul Tineretului și Sportului, pentru anul viitor.

„La anul cred că este un bun prilej să susținem chiar venituri din zona loteriei sau pariurilor sportive", a mai spus Ionuț Stroe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel