Ionuţ Stroe (MTS) - Îmi doresc ca Arenele BNR să fie redate sportului, e păcat că un asemenea patrimoniu e inutilizabil

Sebastian Florea / 07 noi 2019 / 16:36

Noul ministru al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, miercuri seara, că îşi doreşte ca baza de tenis "Arenele BNR", al cărei teren central este închis de mai mulţi ani în lipsa avizului ISU, să fie redată sportului, precizând că "e păcat că un asemenea patrimoniu e inutilizabil".

"Sunt avocatul sportului prin prisma poziţiei pe care o ocup. Este evident că îmi doresc ca Arenele BNR să fie redate sportului. E mare păcat că un asemenea patrimoniu ca Arenele BNR este inutilizabil. Soluţii există, le vom studia pe fiecare în parte. Până la urmă Arenele BNR trebuie să îşi găsească locul. Sunt mai multe soluţii care se pot adapta situaţiei de acolo. Problema Arenelor BNR se regăseşte în agenda mea. Dar să nu se înţeleagă faptul că monopolizez activitatea MTS doar cu tenis. Sunt multe alte sporturi care aşteaptă sprijin pentru baze sportive", a afirmat Stroe.

Ministrul a anunţat totodată că în curând se vor relua procedurile pentru construcţia Complexului Sportiv Naţional de Tenis care se află pe agenda autorităţilor de peste 5 ani. "O veste bună este însă faptul că mult aşteptatul Complex Naţional de Tenis din apropierea Arenei Naţionale va beneficia în sfârşit de pe urma procedurilor. Acestea se vor relua pentru că litigiul existent în legătură cu suprafeţele cadastrale între Primăria Sectorului 2 şi Primăria Generală a Capitalei s-a rezolvat. Iar în momentul de faţă la Compania Naţională de Investiţii vor porni procedurile pentru actualizarea indicilor tehnico-financiari şi apoi vor începe procedurile de achiziţie pentru proiectare şi licitaţie", a spus Ionuţ Stroe.
AGERPRES