Ionuț Cristache, întrebare despre România pentru Carmen Avram: EXCEPȚIONAL! Și nu o spun eu

Carmen Avram FOTO FACEBOOK
Carmen Avram FOTO FACEBOOK

Performanța României va fi greu de egalat, susține Carmen Avram, europarlamentar PSD.

Carmen Avram, întrebată de Ionuț Cristache cum a performat România în cele șase luni ale președinției Consiliului UE, a răspuns astfel: „Cred că există un singur cuvânt: excepțional. Și nu o spun eu. Ieri, de exemplu, a venit, la Comisia AGRI, ministrul Agriculturii din Finlanda, țară care a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene. L-am felicitat și i-am urat să fie bun, dacă se poate chiar mai bun decât România. A zâmbit lung și a zis: Cred că va fi foarte, foarte greu. Deja performanța României este un soi de legendă. S-a creat un precedent. Va fi foarte greu de egalat, într-adevăr. Nici nu trecuseră trei luni de la preluare că România deja închisese aproape 100 de dosare. Dosare foarte grele, care stagnau. Au fost negocieri intense în Comisii, dar nu s-a ajuns la o concluzie.

Am citit în presa internațională că singurul minus pe care l-au dat României, dar nici măcar României, a fost faptul că pe ultima sută de metri, în ultimele cinci zile, s-au blocat negocierile pentru Acordul de climă. Dar nu s-au blocat din cauza României, care a fost felicitată pentru că a reușit să aducă la aceeași masă și să obțină consensul a 24 de țări, ci pentru că patru țări nu au vrut să specifice o dată concretă pentru acest acord. Asta a fost tot."

„Ceea ce mi s-a părut, însă, foarte trist este că am constatat că pe internet materiale despre performanța României sunt extrem de puține. În schimb, am găsit articole elogioase în presa internațională", a mai spus Carmen Avram în cadrul emisiunii de la TVR 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel