Ionela Prodan, înmormântare la Cimitirul Bellu

Ceremonia de înmormântare a cântăreţei de muzică populară Ionela Prodan va avea loc joi, la ora 12,00, la Cimitirul Bellu.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei a fost depus marţi la capela Cimitirului Bellu, unde sute de admiratori au venit cu buchete şi coroane de flori pentru a-i aduce un ultim omagiu. Cunoscuta cântăreaţă de muzică populară Ionela Prodan a murit luni la Spitalul de Urgenţă Elias, la vârsta de 70 de ani.

Ionela Prodan s-a născut la 6 octombrie 1947, la Dăbuleni. A absolvit Liceul teoretic 'Constantin Brâncuşi' din Dăbuleni. A urmat apoi Facultăţile de Filosofie şi de Istorie şi Geografie din cadrul Universităţii din Craiova. A cântat în spectacole organizate pentru românii stabiliţi în SUA, Canada, Australia, Israel.

În ţară, Ionela Prodan a participat la numeroase festivaluri de muzică populară, dar şi la diverse acţiuni cu caracter popular. La 19 februarie 2004, un spectacol aniversar dedicat cântăreţei, intitulat 'O viaţă de cântec', a fost organizat la Sala Palatului de Ministerul Culturii şi Cultelor, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune şi Casa de Discuri Electrecord.

[citeste si]

În anul 2002, i-a fost conferită Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, 'pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală'. În 2004, a fost decorată cu Ordinul 'Meritul Cultural' în grad de Comandor. Ionela Prodan are două fiice: Anamaria, impresar de fotbal, şi Anca, stabilită în America.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel