Ionela Prodan a murit. Carieră de excepție

Ionela Prodan a decedat, luni seară.

Celebra interpretă de muzică populară Ionela Prodan se afla în stare gravă la Spitalul Elias din București, după ce a fost internată pe 21 martie. În vârstă de 70 de ani, Ionela Prodan suferea de cancer la pancreas.

Originară din Dăbuleni, cunoscuta interpretă de muzică populară Ionela Prodan a urmat la Universitatea din Craiova cursurile a două facultăţi, Cetatea Băniei fiind locul ei de formare intelectuală, dar şi ca interpret al cântecului popular, ajungând cunoscută şi în afara României.

La Universitatea din Craiova a absolvit cele două facultăţi: Istorie – Geografie şi Istorie – Filosofie. La Ediţia a II-a a Festivalului „Maria Tănase“ din Craiova (1970) a primit Marele Premiu al Festivalului și în studiourile Radio Craiova a realizat şi primele înregistrări muzicale. Aici a lansat primele melodii populare: „Pădure, dragă pădure“, „În pădure la Zăval“, „La Jii, murgule la Jii“.

[citeste si]

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Ionela Prodan la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel